BATONIKI

BEZGLUTENOWE BATONIKI WŁASNEJ ROBOTY IDEALNE JAKO PRZEKĄSKA!

Nasze Batoniki nie zawierają glutenu, mleka (laktoza, kazeina), jajek, jest produktem w pełni pochodzenia roślinnego, idealnie nadający się dla uzupełnienia diety wegetariańskiej i wegańskiej.

 

Składniki:

1/2 szklanki płatków jaglanych,
1/2 szklanki otrębów owsianych,
1/2 szklanki zmielonych orzechów arachidowych,
50 gram płatków migdałowych,
150 gram suszonej borówki amerykańskiej,
300 gram czekolady z dużą zawartością kakao minimum 65 %

 

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do miski wrzucamy wszystkie składniki, odkładając trochę borówek i część migdałów do ozdoby. Wlewamy rozpuszczona czekoladę, zostawiając trzy łyżki. Starannie mieszamy. Wlewamy masę do foremki, użyłam takiej o wymiarach 23 cm x 11 cm. Na wierzchu rozprowadzamy pozostałą czekoladę i posypujemy borówką oraz płatkami migdałów. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie kroimy na mniejsze porcje. Smacznego.

You may also like